dijous, 21 de gener del 2016

Et donaré un missatge de Pau




Gandhi: un missatge de Pau.




"Te Deum" Charpentier



Vos sona?? És l'actual himne d'Eurovisió.
L'havieu reconegut??


9a Simfonia de Beethoven. Himne a l'Alegria

dilluns, 11 de gener del 2016

20 ferramentes TIC per a l'aula de música


FIGURES MUSICALS

Aprenc Música. Aquesta web recopila interactius jocs per a practicar amb ritmes, notació, signes i instruments musicals en primara.


Ear Teach. Per a alumnes més avançats, aquesta aplicació online i descargable ajuda a millorar la identificació d'acords, intèrvals i escales.

Les notes: senzill joc online per a afiançar les notes musicals, adequat per a diferents nivells.


INSTRUMENTS

Los instrumentos musicales. Blog complet amb informació sobre tots els instruments, classificats per tipus i sub tipus, amb imatges, vídeos i dades.

Sound & Musica. Colecció de apps per a Android que permet provar diferents instruments musicals. Si prefereixes opcions online, pots visitar aquesta recopilació.

Explore the World of Musical Instruments. Pàgina web desenvolupada pel projecte MIMO (Musical Instrument Museums Online) on es reuneix informació en set idiomes sobre instruments musicals del món i el seu so.

Museo virtual. La web de la Fundació Joaquín Díaz i el seu Museu de la Música (Iruña, Valladolid) inclueix una amplia colecció d'instruments tradicionals de tot tipus, amb informació de cadascun d'ells i amb arxius sonors reals, a més de móduls didàctics per a Primària i secundària. 


HISTÒRIA I GÈNERES MUSICALS

Music TimeLine. Serveis gratuït i online de Google que permet observar de forma gràfica l'evolució dels estils musicals des de 1950 fins l'actualitat i permet interactuar amb el diagrama històric per anar aprenent un poc més sobre les característiques de cada època o gènere.

Cuentame una ópera. Lloc web que apropa als xiquets a l'òpera de diferents edats. Inclou contes, jocs amb els protagonistes de les cançons i activitats relacionades amb aquest gènere musical.


CULTURA MUSICAL

MundoBSO. Web centrada en la música de cine, per a profunditzar en la creació musical i en l'art audiovisual i treballar aquesta matèria de forma diferent i amena.

Rockdelux. En la web de la revista d'informació i crítica musical de referència en España i Latinoamérica. Els alumnes podran familiaritzar-se amb l'anàlisi i valoració d'obres musicals i ampliar la seua cultural musical. Una bona opció en anglés és Rolling Stone.

El Conciertazo. Programa de TVE que apropa la música clàssica als xiquets a través d'actuacions, dibuixos animats i titelles. Altra opció és Pizzicato, que repassa diversos gèneres, estils i èpoques musicals de manera divulgativa i amb un llenguatge adaptat per als xiquets.

Glosario musical. Gran diccionari de termes musicals amb més de 700 termes que permeten búsquedes.

PARTITURES

International Music Score Library Project. Biblioteca virtual col·laborativa que alberga partitures musicals públiques i de compositors que desitgen compartir la seua música. S'organitza per autors, nacionalitats, instrumentació, tipus d'obra o idioma. A més a més, permet l'anàlisi i l'opinió sobre les obres en la pròpia web.

Mutopia Project. Colecció de partitures d'ús lliure tant de música clàssica com actual i de diversos estils.

Partituras para clase. Bitàcora que recopila partitures pensades per a utilitzar a l'aula, de tot tipus d'estils.

Musescore. Programa gratuït per a crear i escriure partitures de forma visual i intruïtiva.

divendres, 8 de gener del 2016

dijous, 7 de gener del 2016

Xina


Tin Ton amb la flauta 




Ombres Xines amb l'acompanyament. 
Has de tindre cura amb els canvis de velocitat.


Aplicacions musicals

- Incredibox: ferramenta molt senzilla i motivadora perquè els alumnes juguen amb ritmes, seqüències musicals, melodies, efectes, veus, etc.. Els encanta!


- Tonematrix: és un sintetitzador que permeteix crear música sense tindre coneixements previs. Permet crear música de manera fàcil, divertida i intuitiva. Simplement, s'ha d'anar ilumnitant amb un clic diferents quadradets que estan associats aun so i que al combinar-los generen una melodia. A més, permet crear un "Audiotool" amb el qual podem editar la melodia creada utilitzant caixes de rimes, diferents sintetitzadors, ecualitzadors de pedals d'efectes, etc.



- Touch Pianist: fantàstica aplicació que al tocar qualsevol tecla del teclat reprodueix una nota o un conjunt de notes d'obres clàssiques. S'ha de preocupar únicament del ritme i del temps. Posa a l'abast una gran quantitat d'obres i es una ferramenta ideal per a conèixer-las i practicar-las. Disposa d'una App per a iOS i Android.

- Tony-B: interessant ferramenta flash per a composar música disco. Permet crear efectes, posar-ne ritmes i gravar les nostres "mezcles" per a compartir-les.


- Beatlap: és un recurs que ens ofereix la possibilitat de crear música amb els ritmes i sons propis de diferents instruments. Compta amb una gran biblioteca d'estils musicals.







dimarts, 5 de gener del 2016

diumenge, 3 de gener del 2016

Corazón de cremallera


Whatever (oasis)



Versió original

 



Cantada per un cor de xiquets


Versió karaoke

dissabte, 2 de gener del 2016